Rábaqua a környezetbarát parketta lakk

A faburkolatok, parketták elegáns és barátságos tónusú, természetes hatást biztosítanak a lakóterek többségében. A mindennapi használat során parkettánk is ápolást kíván, a székek mozgatása, a bejáróterek útvonala, a lakás átrendezése nyomot hagynak rajta és a lakás hangulatát is nagyban befolyásolják.

A tavaszi napsütéses hónapok kiválóan alkalmasak arra, hogy az elöregedett felszíni sérüléseket kijavítsuk, a felújításokat elvégezzük. Ha valaki teljes mértékben kerülni akarja az oldószerek belégzését és a szellőztetést, annak számára a Rábaqua vizes parketta- és bútorlakk ajánlott!

Győrlakk Zrt. évek óta nagy hangsúlyt fektet a környezetbarát termékek fejlesztésére és gyártására. A környezetbarát termékek alapját a vízzel higítható kötőanyagok képezik. Ilyen termék a Rábaqua vizes parketta- és bútorlakk, amelynek előnye, hogy kevés szellőztetés mellett is kényelmesen felhasználható. További előnyei, gyorsan szárad, szagtalan, könnyen felhordható ecsettel, hengerrel vagy akár szórópisztollyal is. Fényes és selyemfényű változatban, 0,75 literes és 2,5 literes kiszerelésben kerül forgalomba. Vizes rendszerekhez ajánlott színező pasztákkal illetve porpigmentekkel, színező granulátumokkal színezhető.

Hogyan használjuk a Rábaqua vizes parketta és bútorlakkot?

A lakk felhasználási viszkozitáson kerül kiszerelésre, ecsetelés és hengerezés alkalmazásakor hígítani nem szükséges, szóráshoz csapvízzel higítható. A festeni kívánt felületről a szennyeződéseket, gyantakiválásokat amennyire csak lehetséges távolítsuk el, majd a felület csiszolását követően portalanítsuk le. Kitűnően alkalmazható alapozott és natúr felületeken egyaránt. Alapozott felületen két, natúr felületen 2-3 réteg alkalmazása javasolt a megfelelő lakkfilm kialakításához. A lakk viaszmentes, gyalult vagy gondosan csiszolt, száraz és portalanított parkettára (vagy egyéb fafelületre) ecseteléssel, hengerrel és szórással hordható fel. Az első réteg felhordása után szálfelhúzás előfordulhat. Amennyiben szükséges 3 óra elteltével csiszolható. Az egyes rétegek felvitele között – szobahőmérsékleten – 3 óra száradási időt kell hagyni. A parketta és egyéb fafelület az utolsó réteg felvitelétől számított 24 óra száradás után vehető igénybe. A magas páratartalom és az alacsony hőmérséklet késlelteti a száradást. Felhordása 10°C alatt nem javasolt. A szerszámok közvetlenül a használat után vízzel, később csak erős oldószerrel tisztíthatók.

Keresse a festékboltok polcain, vagy www.gyorlakk.hu

H-9023 Győr, Körkemence u. 3.
Tel.: + 36 96 516 530
E-mail:

Mintabolt: 9023 Győr, Körkemence u. 3.
Nyitvatartás: h-p: 7:30-15:30 h
Tel./Fax: + 36 96 516 546