Nem minden hulladék szemét – szemléletformálás a Győrlakknál

A szemét újrahasznosításáról, a hulladék szelektív gyűjtéséről és a veszélyes anyagok kezeléséről szóló oktatáson vettek részt a közelmúltban a Győrlakk Festékgyártó Zrt. munkatársai.

A festékgyártás során hulladék, köztük veszélyes anyagok is keletkeznek. Évente több száz kilogramm szemét elhelyezéséről kell a vállalatnak gondoskodnia. Ez óriási költség a társaság számára, ezért is különösen fontos, hogy a dolgozók is tisztában legyenek az egyes hulladékfajták újrahasznosítási lehetőségeivel.

Az ABU Hungary Mérnökiroda Kft. ügyvezetője, Dr. Petróczky Ferenc előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a hulladék nem feltétlenül szemét, hanem – megfelelően szétválogatva és újrahasznosítva - potenciális nyersanyag. A dolgozók a környezetvédelmi mérnöktől - sok tévhitet eloszlatva - pontos útmutatást kaptak arról, hogy mely anyagokat és milyen módon lehet szelektíven gyűjteni.

 A Győrlakknál a hulladék szétválogatása már évek óta zajlik, különös figyelmet fordítva a veszélyes anyagok kezelésére. A cégvezetés fontosnak tartja, hogy minél kevesebb hasznosítható hulladék kerüljön a kommunális gyűjtőkbe. Nagyné Gergely Ildikó elnök-igazgató az oktatáson elmondta, reméli, hogy az elhangzott ismeretek nemcsak a gyáron belüli hulladékgazdálkodást teszik még hatékonyabbá, hanem a munkatársak az otthonaikba is elviszik a környezettudatos személetet.

H-9023 Győr, Körkemence u. 3.
Tel.: + 36 96 516 530
E-mail:

Mintabolt: 9023 Győr, Körkemence u. 3.
Nyitvatartás: h-p: 7:30-15:30 h
Tel./Fax: + 36 96 516 546