Mire érdemes figyelni radiátorfestéskor?

5 + 1 pontban összegyűjtöttük, mire kell figyelni radiátorfestéskor

A fűtési idény kezdetéig, azaz kb. október közepéig még alkalmas az idő radiátorfestésre!

Mindössze pár dologra van szükség ahhoz, hogy szép fehérre újítsuk fel megsárgult, töredezett festésű radiátorunkat! A munkálatok alatt érdemes az ablakot jól kitárni, hogy közben szellőzzön a lakás.

1. Célszerű a radiátor alá védőfóliát teríteni, így megakadályozhatjuk a padlóburkolat szennyeződését.

2. Szükségünk lesz csiszolópapírra és drótkefére. Ezekkel laposan tisztítsuk le a régi festékeket a felületről.

3. A tartósabb korrózióvédelem érdekében, festés előtt korróziógátló alapozóval (pl.: RAPID korróziógátló alapozó) ajánlott alapozni a fémfelületet.

4. Mindenképpen gyorsan száradó, magas fényű, rugalmas és nem sárguló bevonatot adó radiátor zománcfestéket válasszunk. Ajánljuk a Kalorfix radiátor zománcfestéket, a nehezen hozzá férhető helyeken pedig használjuk a Kalorfix radiátorzománcot aeroszolos kiszerelésben. Az aerosol használata előtt a palack taralmát alaposan fel kell rázni, a palackban elhelyezett golyó megmozdulásától számítva legalább 2 percen keresztül.

5. Válasszunk megfelelő ecseteket: a radiátor fal felőli oldalának festésére hosszú nyelű, kisméretű festőhengert használjunk.

5+1. A radiátor festés hosszanti irányban történjen, mert kereszt irányban megfolyhat a festék.

A Kalorfix radiátorzománc, valamint a festéshez szükséges egyéb anyagok és szerszámok megvásárolhatók partnereinknél http://www.gyorlakk.hu/partnerek/, illetve a Győrlakk Zrt. mintaboltjában.  (9023 Győr, Körkemence u. 3. Nyitvatartás: hétfőtől péntekig, 7:00-16:00 óráig)

H-9023 Győr, Körkemence u. 3.
Tel.: + 36 96 516 530
E-mail:

Mintabolt: 9023 Győr, Körkemence u. 3.
Nyitvatartás: h-p: 7:30-15:30 h
Tel./Fax: + 36 96 516 546