Ipartörténeti emlékhely jelölő tábla került kihelyezésre a Győrlakk Részvénytársaságnál

November 18-án az egykori Győri Lakkgyár Reichhold és Boecking kerítésére került ki az emlékezés szimbóluma.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által 2005-ben megalapított Győri Ipartörténeti Alapítvány célul tűzte ki, hogy összegyűjtse és bemutassa Győr és vonzáskörzetének ipartörténeti emlékeit, ezért kidolgozta és elindította ipartörténeti emlékhelytábla projektjét.

Ennek keretében a helyi lakosság és a régióba látogató turisták számára könnyen elérhető és élményfaktorral bíró információkat szolgáltat egy-egy ipartörténeti emlékhely felkeresése során.

Az emlékhelyek avatásával egy időben ipartörténeti tematikus túraútvonal is létrejön, amely gyalogosan vagy kerékpárral egyaránt remek programot ígér a győrieknek vagy a városba látogatóknak, ezzel is tovább gazdagítva a város turisztikai kínálatát.

A táblákon lévő QR kód abban segít, hogy okostelefonunkat használva, még több információt elérjünk az adott emlékhely múltjáról.

Talán kevesen tudják, hogy a Győri Lakkgyárat 1922.december 1-én Reichhold és Boecking német gyárosok alapították jelenlegi helyén, Győri Lakkgyár Reichhold és Boecking néven. 2022 évben ünnepeljük a gyár alapításának 100. évfordulóját.

Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt 100 évben elődjeink értékeit méltón megőriztük, és a mai napig működő cégként folytatjuk szakmai tevékenységünket.

Köszönetet mondunk a Győri Ipartörténeti Alapítványnak azért, hogy a Győri Lakkgyár alapításának századik évfordulója előtt bekerült Győr ipartörténeti emlékhelyei közé, úgy érezzük az ipartörténeti emlékhely tábla méltón tiszteleg az elmúlt évszázad előtt.

H-9023 Győr, Körkemence u. 3.
Tel.: + 36 96 516 530
E-mail:

Mintabolt: 9023 Győr, Körkemence u. 3.
Nyitvatartás: h-p: 7:30-15:30 h
Tel./Fax: + 36 96 516 546