Hogyan lazúrozzuk a fafelületet?

Fa előkészítése: A még kezeletlen felületet először le kell csiszolnunk, el kell tüntetnünk róla a gyantamaradványokat hígítóval. A már korábban felületkezelt fát le kell csiszolni, el kell távolítani róla a megrepedezett, alig tapadó bevonatot.

Alapozás: A mechanikailag előkészített fára jöhet az alapozás, ami után hagyjunk időt a száradásra. A kültéri fafelületek festésénél figyeljünk arra, hogy legalulra a favédő alapozó kerüljön. Natúr fafelület esetén egy impregnáló, favédő alapozóra van szükségünk. Ezzel védjük a fa szerkezetét a gombásodástól, elszíneződéstől, rovarok beköltözésétől. A kis részecskeméretű kötőanyag lehetővé teszi a faanyag kellő mélységig történő impregnáló alapozását, ill. biztosítja a bevonó réteg jó fogadását. Belső térhez favédő alapozókat nem feltétlenül kell használni. Amikor az alapozó megszáradt, a felhúzódott szálakat vissza kell újból csiszolni, majd következhet a lazúrozás.

Lazúrozás: A lazúrt egyenletesen vigyük fel a felületre, minimum két rétegben. Csak a jól megszáradt anyagot kezdjük el lazúrozni! A lazúrt minden alkalommal jól fel kell keverni, és csak szükség esetén szabad hígítani. Ha nem szükséges, ne hígítsuk a lazúrfestéket! A lazúrfestéket szinte bele kell masszírozni a fa felületébe, teljesen eldolgozni, a lehető legegyenletesebben. Figyeljünk arra, hogy jó minőségű ecsettel dolgozzunk! A festékbe száradt ecsetszőr nem szép látvány.

Ötlet: Belső térre ne használjunk aktív anyagokat tartalmazó lakkokat, alapozókat, és lehetőség szerint vizes bázisú lazúrral dolgozzunk! Ajánljuk a Color Trend Prémium Lazúr Aqua-t, amely optimálisan védi a fát.

Ötlet: A termékleírásban feltüntetik az optimális rétegvastagságot, amelyet érdemes betartani a felület optimális védelmének érdekében!

H-9023 Győr, Körkemence u. 3.
Tel.: + 36 96 516 530
E-mail:

Mintabolt: 9023 Győr, Körkemence u. 3.
Nyitvatartás: h-p: 7:30-15:30 h
Tel./Fax: + 36 96 516 546