Hajdú Expo és Traktorhúzó Európa-bajnokság

Idén bele cseppentünk egy igencsak ritkának mondható sport támogatásába. Ez nem más, mint a Traktor Pulling azaz traktorhúzás. Először mikor meghallottuk, hogy lesz ez a verseny, gondoltuk traktorok húznak szénabálákkal megrakott pótkocsikat, vagy fa rönköket aztán megtudtuk a tutit. Itt közel 10.000 – 13.000 LE gépekkel húznak egy speciális súlyt, ami szintén egy jármű, amire lehet pakolni több tonna súlyt.

A Győrlakk Festékgyár Zrt. ennek a rendezvénynek otthont adó Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző iskola és Kollégium versenyben szereplő LKT80 fakitermelő gépének a felújító festéséhez nyújtott támogatást, valamint az egyik traktor pótkocsinak szintén a felújító festéséhez.

A verseny előtti napon Traktor Karnevál indult útnak a város körútján érintve a belvárost, ahol hatalmas mobil lelátókat építettek, hogy a csoda járgányokat mindenki láthassa. Jó buli volt ez is, a város lakói két-három órán át integettek mosolyogva a traktorokon, pótkocsikon álló-ülő embereknek.

A versenyen hatalmas masinák több kategóriában időre, távra és súlyra versenyeztek, mindezt néha elviselhetetlen hangerővel. A füldugó szinte alap felszerelés volt a ruházat mellett.

Nagy öröm volt számunkra a Győrlakk Zrt.-vel és a Mezakron mezőgazdasági festékkel megismertetni a rendezvényen résztvevő nagy cégeket és a rendezvényre kilátogató embereket, bízunk benne, hogy jövőre is itt lehetünk.

Aki teheti, jöjjön el jövőre, nem fogja megbánni!

H-9023 Győr, Körkemence u. 3.
Tel.: + 36 96 516 530
E-mail:

Mintabolt: 9023 Győr, Körkemence u. 3.
Nyitvatartás: h-p: 7:30-15:30 h
Tel./Fax: + 36 96 516 546