Fémfelületek korróziógátló festése

A leggyakrabban festett fémfelület az acél, ill. vastárgyak felülete. A fémbevonatok tartósságának legfontosabb meghatározója a felület előkészítésének minősége.

A vasfelületen jelenlévő rozsdát a lehető leggondosabban el kell távolítani (drótkefézéssel, sarokköszörüléssel, csiszolópapírral stb.)

Sajnos ez legtöbbször nem történik meg kellő alapossággal, mert maga a művelet rendkívül munkaigényes és sokszor nagyon nehezen hozzáférhető helyek is át vannak rozsdásodva, így mindig marad a felületen valamennyi rozsda.

A felületet ezért foszfátozó szerrel kezelik, majd másnap a képződött fehér foszfátréteget újabb csiszolással eltávolítják. Ezután hordható fel a rozsdásodás gátló (passzíválló) RAPID korróziógátló alapozó festékcsaládból, vagy a PRIMOL korróziógátló festék valamelyik terméke.

Könnyűfémek (alumínium) esetében és horganyzott felületeknél először a PRIMER korróziógátló alapozó kezelést kell alkalmazni. Ez a termék nagy népszerűségnek örvend, nemcsak kitűnő rozsda gátló képessége miatt, hanem azért is, mert fehér színben is kapható. Így az átfestés kevesebb munkát és festéket igényel a világos színeknél.

H-9023 Győr, Körkemence u. 3.
Tel.: + 36 96 516 530
E-mail:

Mintabolt: 9023 Győr, Körkemence u. 3.
Nyitvatartás: h-p: 7:30-15:30 h
Tel./Fax: + 36 96 516 546