Fémfelület előkészítése és előkezelése

Fémfelületen a tartós védőhatás előfeltétele, hogy a felület fémtiszta legyen. A fém alapfelület akkor fémtiszta, ha nincsenek rajta sem képződött korróziós termékek (oxidok pl. rozsda, szulfátok stb.), sem tapadó szennyeződések (olaj- és zsírnyomok, fémtörmelék, por, korom stb.). A festés szempontjából a fémfelület akkor tiszta, ha felület-előkészítés, illetve előkezelés után az alapfelület állapota a bevonóanyag kifogástalan tapadását adhéziós kötését teszi lehetővé. A tapadást az alapfelület és a bevonat érintkező felülete közötti erők (mechanikai vagy adhéziós) határozzák meg. A felület bármilyen módon történő növelése (pl. optimális mértékű érdesítés) a mechanikai tapadást javítja és az egységnyi érintkezési felületen kialakuló specifikus adhéziót is fokozza.

A felületi szennyeződések eltávolítására alkalmas eljárások (a szennyeződések természete és jellege szerint):

  • oxidmentesítés és
  • zsírtalanító művelet.

A felület-előkezelés célja – az előkészített fémfelületen - olyan passzíváló hatású réteg kialakítása, amely az átmeneti védelmen kívül az alapozófesték jobb tapadását is elősegíti.

A felület-előkészítés és a felület előkezelés legcélszerűbb módját a felület anyaga, alakja, mérete, felületi kiképzése, térbeli elhelyezkedése stb. szempontok szerint esetenként kell megválasztani és alkalmazni.

(MEGJEGYZÉSKÉNT a fa és fémfelületek elészítése után)

A megfelelő festékbevonat kiválasztásához figyelembe kell venni a különböző festékrétegek egymásra gyakorolt hatását. A bevonatrendszereinkkel, termékeinkkel kapcsolatos bővebb tájékoztatásért és tanácsadásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és készséggel állunk rendelkezésére!

H-9023 Győr, Körkemence u. 3.
Tel.: + 36 96 516 530
E-mail:

Mintabolt: 9023 Győr, Körkemence u. 3.
Nyitvatartás: h-p: 7:30-15:30 h
Tel./Fax: + 36 96 516 546