95 évesek lettünk

2017 decemberében ünnepli alapításának 95. évfordulóját a Győrlakk Festékgyártó Zrt. Szinte születésnapi ajándékként érkezett a hír: a cég – fennállása óta eső ízben - megnyert egy gazdaságfejlesztési pályázatot (GINOP), mely a vállalat további fejlődésének záloga lehet. Az elnyert összeget kizárólag környezetbarát termékek fejlesztésére és eszközbeszerzésre lehet fordítani.

A mai Győrlakk Festékgyártó Zrt. története 1922. december 1-én kezdődött, amikor német gyárosok egy új üzemet álmodtak meg és alapítottak Győrben, a Körkemence utcában, Győri Lakkgyár Reichold és Boecking néven.

A fénykorban mintegy 300-an dolgoztak a nagy múltú vállalatnál, mely az elmúlt 95 év alatt több néven is tevékenykedett. Hívták Budalakk Festék- és Műgyantagyárnak, később Budalakk Szivárvány Festékgyártó Kft-nek, 1999 augusztusától pedig Győrlakk Festékgyártó Zrt. A győriek azonban még ma is sokszor csak Budalakként emlegetik.

A múlt és a jelen együttélésének iskolapéldája, ami ma a 95 éves Győrlakk festékgyárnál zajlik. Vállalatunknál az idősebb, óriási szaktudással és tapasztalattal rendelkező kollégák mellett, ambiciózus, jól képzett fiatalok dolgoznak együtt. A régi-, már-már matuzsálemi gépek ma is képesek előállítani minőségi termékeket, amelyek bármilyen összehasonlításban megállják a helyüket a hazai festékpiacon. Ugyanakkor a laborban, a vizsgálatok során már a legmodernebb eszközökkel ellenőrizzük ezt a minőséget. Üzemcsarnokainkban a több évtizede jól működő berendezések mellett ott állnak a vadonatúj, modern eszközök egyaránt.

A Győrlakknál 21. századi szemlélettel, jó minőségű, külföldi alapanyagokkal, ambiciózus és kreatív szakembergárdával fejlesztjük a legszigorúbb környezetvédelmi szempontoknak is maximálisan eleget tevő festékeket. Az újdonságok mellett, a régi jól bevált termékek modernizálására, a veszélyesnek minősített oldószerek kivonására is komoly hangsúlyt fektetünk.

A pályázat részleteiről külön bejegyzésben adunk tájékoztatást.

H-9023 Győr, Körkemence u. 3.
Tel.: + 36 96 516 530
E-mail:

Mintabolt: 9023 Győr, Körkemence u. 3.
Nyitvatartás: h-p: 7:30-15:30 h
Tel./Fax: + 36 96 516 546